Monday, June 30, 2008

Vi har en svensk mästare i problemlösning.

Sorry for you english speakers/readers out there. Have to do this in swedish.

Alltså, inte för att peka finger men hur kan det här ha ngt nyhetsvärde?

Maken till viktig artikel har jag inte läst på länge.

Nyhetsvärdet skulle väl vara att det visar (vissa) svenskars inställning till hur samhället ska servera ett jobb åt en på ett silverfat, eller i det här exemplet en subventionerad bussrutt.

Jag kan förstå att hon ev har det knapert, men du kan inte kläcka ur dig:
"– Det är akut med anställningen. Nu kanske någon annan kan ta sig dit i stället."

Vill du ha jobbet eller inte? Beskrev du inte ditt nuvarnade som tillfälligt? Är det här mötet så viktigt kanske du kan sluta lite tidigare, eller kanske tom stanna hemma och gå till Hökarängen (bästa svängen).

Om du inte är redo att promenera 5km för det här viktiga mötet så tror jag inte du vill ha jobbet nog mycket.
Vad är det här för jävla inställning.? Känns tyvärr typisk svensk i alla fall och vad jag kallar ett i-lands problem. Och tydligen så tycker Aftonbladet att vi bör läsa om hennes situation.

- Oj bussarna krånglar så nu kan inte jag få ett jobb för det tar säkert drygt en tim att promenera dit...
Eller har du hört talat om cykel? Tycker det verkar rimligt att kunna styra upp en sån på 24 tim om det nu är det man behöver.

Tror ni våra föräldrar (och framförallt våra mor/far föräldrar) skulle tycka det var, citat: jättejobbigt, när inte bussen gick som den skulle och dom fick promenera en halvmil eller ngt en juli morgon för att träffa en arbetsgivare som du vill ha anställning hos? Än mindre bli intervjuad av tidningen pga det "jättejobbiga" promenaden/situationen.

Vart är improvisationsförmågan? Kan inte tänka mig att hennes arbetsgivare ger henne anställning om dom får läsa den här artikeln.

Nu kanske hon inte söker Elisabeth Tarras-Wahlbergs tjänst eller som produktionsledare på Jonas Åkerlunds nya film, men hur tafatt får man bli?

Jag ville egentligen inte att Andréa S Blomqvist skulle bli något slags offer för mina, vad vissa kan kalla, högervridna åsikter. Men nu blev hon tyvärr ansiktet för många av dom svenskar som verkar tro/tycka att andra ska lösa deras situation.

Nog för att man kan vara solidarisk, men jag har lite svårt att tycka synd om henne för att hennes buss inte går som planerat imorgon.
Fast det är klart jag fattar att busstrejken är ett problem, har bara lite svårt att känna ngt medlidande för den här damen.

Livschoachen Peter Nilsson hade nog haft kul åt hennes "problem".

Ha en trevlig helg så kanske poletten trillar ner.

2 comments:

Kristoffer said...

Jag såg samma artikel, fick ett utbrott och försökte förklara för Engelsmännen hur jävla illa journalistik detta är. De bara skakade på huvudet och undrade om jag någonsin har öpnnat News of the world eller the Sun...

Rorie said...

http://www.belowtheclouds.com/2008/07/01/treos-nya-klader/